Dovizioso: „Još jednom smo uspeli da se popnemo na podijum“

Andrea Dovizioso osvojio je u Argentini drugo mesto treću put zaredom. Dovizioso je na kraju prvog kruga bio na petoj pozici ali je nastavio da napreduje i u osmom krugu došao je do druge pozicije. Tri kruga kasnije, Rossi koji je takođe tražio svoj put ka vrhu, prestiže vozača Ducatija ali Dovizioso čvrsto ostaje na njegovom repu sve do kraja, i podpomognut činjenicom da je Marquez pao, on ispod šarene zastave prolazi kao drugoplasirani.

Andrea Dovizioso: „Veoma sam zadovoljan, čak i više nego nakon prve dve trke, jer je to bila veoma teška staza za nas. Na treninzima i kvalifikacijama bili smo prilično dobri ali ne baš brzi. Upravljanje tako zahtevnom trkom sa padom performansi zadnje gume bilo je veoma važno i prilično komplikovano. Svako je morao da se bori, ali ponovo smo uspeli da se popnemo na podijum. Ovaj rezultat znači da smo veoma jaki, jer smo na čelu čak i kada uslovi ne idu toliko nama u korist. Želim da se zahvalim timu koji je radio izuzetno dobro, kao i Ducatiju koji je napravio zaista poseban motocikl, i veoma sam siguran za budućnost u kojoj samo možemo biti bolji.“

 

Foto: ducati.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video