Dovizioso: Jedna od najtežih za Ducati

Za drugoplasiranog u prve tri trke, Andreu Doviziosa i Ducati voženje na prvoj evropskoj stazi ove godine, Jerezu, je malo teže.
Italijan je samo šest poena iza Valentina Rossija (Yamaha) koji je vodeći, i ne iznenađujuće očekuje bolje od petog mesta i 27 sekundi deficitata od pobede, kao pre godinu dana.

„Jerez je jedna od najtežih staza za Ducati i mene, posebno zbog habanja tvrde gume“, rekao je Dovizioso, „ali rezultati prve tri trke me čine optimističnim, zato što izgleda da je GP15 zaista dobar na svakoj stazi, što potvrđuje činjenicu da smo dobro radili. Idem u Jerez uveren da ću ostvariti dobar rezultat u trci.“

Njegov timski kolega, Andrea Iannone počinje svoj prvi evropski događaj kao zvanični Ducati Team vozač, sa prvim MotoGP podijumom u torbi, i jednim koji je izgubio u poslednjem uglu trke u Argentini.

Dodajmo tome peto mesto u Teksasu, i mladi Italijan je impresivno treći u generalnom plasmanu šampionata posle 3 trke od 18.

„Jerez je staza na kojoj sam već pobeđivao u 2011. u Moto2, i to je staza koju zaista volim,“ rekao je on. „Biće mnogo brzih, konkurentnih vozača, tako da ćemo sigurno morati da radimo što bolje možemo, kako bismo iskoristili sav potencijal tima i motocikla. Neće biti lak vikend, ali imamo potencijal da radimo dobro, i ja ću dati sve od sebe, kao i uvek.“

Ducati je jedna od fabrika koje imaju benefite otvorene kategorije koncesija, međutim, to ih isključuje da koriste najtvrđe, zadnje gume.

 

Foto: www.speedweek.com

Video