Dovizioso: Imali smo problem sa kočenjem motora

Andrea Dovizioso je propustio šansu da ostvari najbolji rezultat, nakon što je Ducati vozač izleteo u šljunak u poslednjem skretanju drugog kruga na stazi u Jerezu.

Kao rezultat toga, Dovizioso je pao na poslednje mesto, i ostatak trke je proveo pokusavajući da sustigne ostale, i na kraju završio na devetom mestu na GP15.

Italijan je objasnio da je imao problem sa kočenjem motora, i da je zato izleteo u šljunak, ali je srećan što je uspeo da ostane u uspravnom položaju.

„Nažalost, moj stav nije bio pozitivan danas. Takođe, zbog toga što smo jutros uspeli da poboljšamo moj osećaj na motociklu, i mislim da je naša brzina bila dovoljno dobra da se borim sa Calom Crutchlowom za četvrtu ili petu poziciju,“ rekao je on.

„Ali se nešto dogodilo u drugom krugu. Imali smo problem sa kočenjem motora, i ja sam izleteo sa staze. Srećom, nisam se srušio, i bio sam u mogućnosti da nadoknadim neke pozicije i uzmem neke bodove. Pozitivna stvar je da smo i dalje drugi u šampionatu. Danas nije bio najbolji dan za nas, ali svejedno, jako mi je drago što idemo u Mugello da testiramo pre trke u Le Mansu, da isprobam sa Ducatijem neka podešavanja, i verujem da Le Mans može da bude zaista dobar za naš motocikl.“

Dovizioso je rekao da mu nije jasan tačan uzrok problema sa kočenjem motora, koji je izazvao da se zadnji točak zaključa.

„Još uvek treba da razumemo šta se desilo. Kočenje motora nije radilo na pravi način i zadnja se zaključala potpuno. Moramo da analiziramo sve i popravimo za budućnost“, rekao je on.

„Nakon što sam se vratio na stazu, sve je bilo okej. Nije se ponovilo. Ja sam bio na poslednjem mestu i morao sam preteknem dosta sporijih vozača, tako da sam gubio mnogo vremena, i na kraju nisam mogao bolje od devetog mesta“, dodao je on.

„Šteta, jer iako je podijum bio van domašaja za nas danas, sudeći po tempu prve tri trke, siguran sam da smo mogli uzeti neke dobre poene.“
Ducati zvezda – koja je i dalje na drugom mestu u prvenstvu, 15 bodova iza Valentina Rossija –  se nada da će napraviti neki napredak u prijanjanju pneumatika tokom testa u ponedeljak, u Mugellu, u Italiji.

„Prva stvar će biti menjač, kako bi bili brži, ali pogotovo da bismo bili konstantni tokom cele trke“, rekao je on.

„I danas, kada sam se borio sa dosta različitih vozača, video sam da naš menjač nije najbolji u prvom delu vučnog područja.“

 

Foto: www. motorcycle-usa.com

Video