Dovizioso: „Holandska staza je jedinstvena“

Niz od tri uzastopna druga mesta početkom godine pokazali su visok nivo kako Doviziosa tako i novog Ducatija GP15. Nažalost, trke u Mugellu i Barseloni Italijan nije uspeo da završi i sada se nalazi na četvrtoj poziciji u generalnom plasmanu.

Dovizioso je na holandskoj stazi tri puta osvajao mesto na podijumu, uključujući drugu poziciju sa Ducatijem prošle godine. Dovizioso ima reputaciju jakog vozača po mokrim uslovima, sposobnog da iskoristi promenljive vremenske uslove u Assenu. Ako ne padne kiša, Dovizioso će sigurno biti jedan od vozača koga ćemo gledati kako juri prvu pobedu za Ducati još od 2010. godine.

Andrea Dovizioso: „Bio sam veoma razočaran zbog mog pada u Bareloni, jer smo mogli da osvojimo neke važne bodove za šampionat, ali isto tako znam da smo dobro radili i to mi daje priliku da se borim sa podijum na svakoj trci. U Assenu je važno za nas da se vratimo na podijum i potvrdimo našu brzinu. Holandska staza je jedinstvena zbog svog posebnog izgleda, ali i zbog vremenskih uslova koje obično imamo tokom trkačkog vikenda. U svakom slučaju, moramo da gledamo na pozitivne stvari, imamo veoma brz motocikl i sigurno ćemo biti konkurentni u Assenu.“

 

 

Foto: ducati.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video