Dovizioso dominantan na novom motoru

Doviciozo (Ducati Team) postavio je najbolje vreme tokom prvog dana na stazi u Španiji. Vreme od 1’48.285 postavio je na mekšim gumama na svojoj novoj GP14.2 mašini, Marc Marquez na tvrđim gumam imao je zaostatak od 0.043s.

Marquez pokušava da ponovi pobedu iz 2013. godine, pred svojim domaćim navijačima, sa 0.406s prednosti ispred svog timskog kolege Danija Pedrose koji je završio na trećoj potiziciji u FP2.

Četvrtu poziciju zauzeo je Andrea Iannone (Pramac Ducati) koji je kroz cilj prošao sa zaostatkom od oko pola sekunde u odnosu na svog budućeg kolegu Doviziosoa, on je takođe uživao u vožnji novog GP14.2 tokom testa mašine, ranije tokom nedelje u Mugellu.

Aleix Espargaro (NGM Forward racing) našao se ispred svog brata Pola Espargara (Monster Yamaha Tech3) te se španski par našao na petoj odnosno šestoj poziciji.

Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP), Stefan Bradl (LCR Honda MotoGP), Bradli Smith (Monster Yamaha Tech3) i Valentino Rosi (Movistar Yamaha MotoGP) kompletirali su top deset vozača iako vozači fabričke Yamahe nisu uspeli da isprate tempo Dovicioza i fabričke Honde.

Ovo je bio težak dan za Hectora Barberu (Avintia Racing) koji je bio primoran da napusti svoj novi Ducati u FP1 koji se zapalio, a pojavio se tek pred kraj FP2 i uspeo da postavi 17. vreme.

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video