Dovizioso i Crutchlow poslednji put voze kao timske kolege

Ovog vikenda na Gran Premio Generali de la Comunitat Valenciana, poslednji put za Ducati zajedno nastupaju Andrea Dovizioso i Cal Crutchlow.

Osim toga, tradicionalno, nedeljnu trku pratiće i tri zvanična testa kao deo prirprema za narednu sezonu. Ali za oba Ducatijeva vozača za 2015, Doviziosa i Andrea Iannonea učešće će biti ograničeno samo na jedan dan tj. ponedeljak.

Tokom godina, Ducati tim je postigao dve pobede u MotoGP-u u Valensiji, jednu sa Troy Bayliss 2006 a drugu sa Casey Stoner 2008. Dovizioso je učestvovao na MotoGP trci u Valensiji šest puta i njegov najbolji rezultat bilo je treće mesto 2011, dok je najbolji rezultat Crutchlowa bilo četvrto mesto 2011.

Za Crutchlowa, poslednja trka ove sezone biće ujedno i poslednja trka za Ducati tim, jer će Britanac sledeće godine voziti za CWM-LCR Honda tim.

Nakon njegovog osmog mesta u Sepangu, Dovizioso je osmi u generalnom plasmanu sa 174 poena, dok je Crutchlow koji je proslavio 29. rođendan prošle nedelje, četrnaesti sa 63 poena.

Na trci u Valensiji takođe ćemo videti i povratak na stazu Ducatijevog test vozača Michele Pirra, koji će voziti Desmosedici GP14 šesti put ove sezone, peti put u “wild card” nastupu.

Dovizioso: “Ne mislim da će trka u Valensiji biti laka za nas. Raspored na stazi je potpuno drugačiji od ostalih, ali u svakom slučaju moramo da nastavimo da dajemo najbolje povratne informacije timu, kao što smo uvek radili tokom sezone. Napravili smo velike korake u konzistentnosti i tempu i siguran sam da to možemo poboljšati u budućnosti”.

Crutchlow je dodao: “Od Aragona osećam mnogo više samopouzdanja na motoru, zaista sam povratio svoj ritam. Ovo će biti moj poslednji GP sa Ducatijem tako da im se mnogo zahvaljujem za ovu sezonu, nedostajaće mi. Naporno su radili tokom cele godine, a ja ću dati sve od sebe da ostvarim što bolji rezultat u trci”.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video