Moto trke MotoGP

Dovizioso: „Bićemo brži nego u Australiji“

Potpuno nov u 2015. godini, GP15 naravio je neverovatan debi i Andrea Dovizioso i Andrea Iannone bili su u stanju da se bore unutar prvih pet na raznim stazama, ali Velika nagrada Austalije zadala je mnogo problema ‘Desmo Doviju’. Razočaravajuće 13. mesto zaokružilo je težak vikend i Italijan sada očekuje Veliku nagradu Malezije koja se održava na Sepang International stazi, jednoj od njegovih omiljenih. Kao novi motocikl, GP15 ima vrlo malo iskustva na većini statza, ali zbog zimskih testiranja koja su se odvijala u Sepangu, Ducati već ima obilje podataka koja mogu da pomognu oko podešavanja.

Međutim, uslovi se značajno razlikuju između testiranja krajem oktobra i sada kada se trka održava, staza je obično mnogo masnija tokom trke. Vremenske prilike kao i uvek ostaju brutalne na Velikoj nagradi Malezije koja će biće test srpemnosti. U ovim uslovima pronalaženje pravog podešavanja motocikla biće ključno pogotovo što jaki pljuskovi često ograničavaju vreme provedeno na stazi. Dovizioso je trenutno sedmi u generalnom plasmanu i ima za cilj da prestigne Bradley Smith na šestoj poziciji, koji trenutno ima pet poena prednosti.

Andrea Dovizioso: „Sigurno, na Sepangu ćemo biti brži nego u Australiji, jer je Malezijska staza jedna od mojih omiljenih i na testovima u februaru odmah smo se dobro pokazali sa GP15 i ako smo tek debitovali na stazi, tako da sam siguran da ćemo biti konkurentni. Malezija uvek ima teške uslove, sa visokim temperaturama i sa prijanjanjem, i neće biti lako pronaći pravi set-up za trku, ali ja sam ubeđen da ćemo biti mnogo bliže vodećim momcima. Takođe sam zadovoljan što odmah vozimo sledeću trku nakon jedne razočaravajuće u Australiji, jer je to bolje za moje raspoloženje.“

 

 

 

Foto: ducati.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video