Moto trke MotoGP

Dovi startuje prvi, Rossi drugi, Lorenzo 11

Danas smo u Assenu gledali veoma zanimljive kvalifikacije u MotoGP kategoriji. Da cela priča bude još zanimljivija pobrinula se i kiša koja je pala tokom četvrtog slobodnog treninga.

Prvo su na QP1 izašli nešto sporiji vozači među kojima je bio i Dani Pedrosa. Očekivalo se da će za Španca ovo biti lak posao, ali smo se prevarili. Pedrosa će sutra startovati sa petnaeste pozcije. U QP2 kvalifikovali su se Pol Espargaro i Yonny Hernandez.

Kada je startovao drugi kvalifikacioni trening, staza je krenula da se suši. Čim je izašao na stazu, Marc Marquez je pao, što je uzrokovalo da u kvalifikacijama odveze samo dva kruga. Nakon pada, Marquez se u boks vratio skuterom.

 

U poslednjem krugu gledali smo „vozić“ od tri vozača koji su i došli do prvog startnog reda. Dovizioso je bio 0,715 sekundi brži od Valentina Rossija koji će startovati sa prve pozicije. Scott Redding napravio je rezultat karijere u MotoGP klasi i sutra startuje sa treće pozicije.

Marc Marquez uspeo je na kraju da stigne do četvrte startne pozicije što je i veliki uspeh nakon svega što mu se dogodilo tokom treninga. S njim u drugom startnom redu startovaće još i Crutchlow i Hernandez koji je stigao do šeste pozicije iz prvog treninga.

Braća Espargaro još jednom će startovati jedan do drugog, sa pozicija šest i sedam kreću Pol i Aleix. Devetu poziciju osvojio je Iannone, ali zbog incidenta od prošle trke startovaće sa poslednje pozicije.

Danilo Petrucci osvojio je desetu poziciju, dok je Lorenzo u velikim problemima na ovoj stazi. Jorge je pokušao da trening odveze bez promena gruma, što ga je koštalo dobrih krugova. Ovo je ujedno i najgori Lorenzov rezultat u ovoj godini. Dvanaesta pozicija pripala je Mavericku Vinalesu koji je takođe pao i tokom celog treninga se mučio sa motociklom.

MotoGP trka startuje sutra od 14h.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video