Dovi sprečio ‘savršen vikend’ za Rossija

Vozač Movistar Yamahe, Valentino Rossi je ispratio svoju pobedu u Kataru sa još jednim podijumom u Ostinu, ali je rekao da je Ducatijev Andrea Dovizioso bio ‘muva u masti’ savršenog vikenda u Teksasu.

Ducatijev vozač, Dovizioso je bio drugoplasirani, iza Marca Marqueza, nakon preuzimanja drugog mesta Rossiju u završnom delu trke.
Rossi i dalje vodi u generalnom plasmanu šampionata, sa jednim poenom u odnosu na Ducatijevog vozača, ali devetostruki svetski šampion ne razmišlja previše o sadašnjim pozicijama nakon samo dve trke u sezoni.

„Voditi u šampionatu posle samo dve trke nije nešto što je veoma važno, zato što je šampionat veoma dug. U svakom slučaju, to je dobro, jer smo nakon Ostina još uvek na vrhu, a to je jedna od najtežih staza za Yamahe,“ Rossi je rekao.

„Uvek sam se borio u prošlosti, da završim trku sa prednjim gumama, ali je ove godine bilo bolje, i srećan sam što tokom treninga nisam bio tako loš; bio sam manje-više uvek među top 4, i nisam bio loš na vlažnom.

„Trka je bila dobra, ali je bila čudna, jer niste mogli da gurate maksimalno – možda nikada. Ne možete se opustiti zbog prednje gume, posle pet, šest krugova pokušavate da shvatite šta se dešava, ali osećate štetu na ivici“, dodao je on.

„Za savršen vikend sam trebao da budem ispred Andree, ali je on bio jači od mene, i to je u redu, jer je podijum dobar rezultat.“

Rossi je samouveren što se tiče njegovih izgleda za sledeću trku u Argentini, koja je ovog vikenda, gde očekuje da će Yamaha biti konkurentnija.

„Sviđa mi se staza, ali se nadam da će stanje podloge biti bolje nego prošle godine, jer je bila veoma prljava, ali je raspored bio dobar, i nije tako loše za naš motocikl“, rekao je on.

„Mislim da u Argentini možemo biti konkurentniji.“

 

Foto: www.rancahpost.co.id

Video