402m Auto trke

Došljak u pohodu na svetski rekod

Rekorder Evrope i Srbije u klasi 4WD Stage 2, Esad Bole Došljak, koji je u 2016. dva puta obarao nacionalni rekord, prvo u Osijeku kada je sa 10.130 rekord pao na 9,069, a zatim i u Hockenheimu kada je državni rekord pao na 8,059, što je ujedno i rekord Evrope u ovoj klasi.

Boletu ovo nije dovoljno, pa se sada nameračio na novi rekord, ovog puta u klasi 4WD Stage 3. AMKNP iz Novog Pazara sa ponosom objavljuje da kreće u pohod na svetski rekord koji je trenutno u vlasništvu Ekanoo Racing Teama iz Arapskih Emirata, koji ima podršku američkog tunera Drag Race Shane Talkenberga.

Taj elitni tim napravio je vreme od 7.180 sekundi na stazu Bahrein Circuit. Sveukupni šampion Evrope u Klasi 4Wd je Andrej Krafćenko sa vremenom 7.476 sec.

Tim uverljivo kaže da ih ne brine Krafćenko već EkanooRacing Team. Kako kažu u klubu AMKNP, spremanje je počelo pre mesec dana. Klub veruje da će za ovakav poduhvat dobiti podršku Republike Srbije, grada Novog Pazara i velikog broja prijatelja.

Mi ćemo ostvariti svoj san i biti prvi! – Rekao je vozač Esad Došljak!

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video