Kružne trke Moto trke

Došli, videli, pobedili – TRB ViDra tim

Moto klub TRB ViDra tim iz Bijeljine napravio je istorijski rezultat pobedom u petoj po redu trci nemačkog šampionata izdržljivosti (DLC) na stazi Sachsenring u Nemačkoj.

Vozači su startovali sa pete pozicije u klasi, odnosno 15. u trci. Kiša se vozi u kišnim uslovima, a Dalibor Miletić startuje prvi i odmah izbija na petu poziciju, a već u trećem krugu prelazi u vođstvo i diktira tempo ostalim vozačima.

Nakon sat i petnaest minuta Dača ulazi u boks na dolivanje goriva i promenu vozača, a tim odlučuje da drugi vozač bude Dragan Ljubinković Ugljo. Naime, Veljko je odavno trenirao na vlažnoj stazi, dok je Ugljo takve uslove imao tokom zimskog testa. Tim u tom trenutku ima problem sa poklopcem rezervoara i gube vreme.

Ugljo ubrzo po povratku na stazu nabija tempo i nastavlja sa vraćanjem izgubljenih pozicija. Na pola Ugljine vožnje kiša staje i sunce polako suši stazu. Na sat i 18 minuta vožnje Ugljo se vraća u boks i odlučuje da se na stazu ne izlazi na slick gumama, već na kišnim.

Tako je i bilo, Veljko Vidić izlazi na stazu kao treći vozač i u poslednjem izlasku na stazu vozi sa kišnim gumama ali po vlažnim putanjama, kako bi gume izdržale kraj trke. Na kraju TRB ViDra tim završava trku kao trećeplasirani u ukupnom plasmanu, odnosno prvi u klasi.

Predstavnici kluba jednoglasno su se zahvalili Slavenu Ristiću i kompaniji TRB koja je uz njih od početka, a čije poverenje su ovom trkom opravdali.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video