Đorđević ponovo u sedlu

Višestruki šampion Srbije u moto krosu Miloš Đorđević posle pauze od godinu dana ponovo je u sedlu takmičarske sprave, na veliku radost ljubitelja pomenute discipline moto sporta, ali i na zabrinutost, sasvim opravdano, konkurencije. As iz Vrnjačke banje u narednoj sezoni voziče za Kopanik klub iz Brusa u klasi MX1.

Učestvovanje na Otvorenom slobodnom treningu ovog vikneda na stazi pokraj Svetozar Miletića, definitivna je potvrda da će borba za titulu šampiona u najjačoj klasi za nacionalni šampionat biti uzbudljiva i neizvestna.

– Pre dve nedelje već smo imali priliku da malo treniramo kod našeg dragog prijatelja Miroslava Radisavljevića Mirge u Punoševićima na stazi gde se više od dve decenije organizuje moto kros trke za šampionat Srbije. Međutim, ovaj vikend nikako nisam hteo da propustim, naročito kada sam čuo ko će sve da dođe, u šali sam rekao, makar morao pare da pozajmim pod kamatu. Dobar trening ne ide bez dobre ekipe, jer tako je sve mnogo lakše – prve su reči Đorđevića.

Pauzu od godinu dana Đorđevićje iskoristio više nego korisno kada su u pitanju privatne i poslovne obaveze, ali ga iste nisu sprečavale da tokom prošle sezone dovoljno često bude pored staze, odnosno u boksu tokom takmičarskih vikneda. Sa novom spravom u staroj klasi i klubu, Miloš se nada što boljem plasmanu.

– Bez lažne skromnosti mogu reći da ove godine „pravim“ bolje vremena nego 2013. Da li mi je motor „legao“ ili tu ima još nekih drugih okolnosti, to sad nije važno, bitno je da u borbi protiv štoperice na stazama gde sam i ranije vozio, ja imam prednost i to će svako još ići „dole“ kada su vremena u pitanju. Što se tiče konkurencije u klasi, klupski kolega Branko Antić trenutno ima 2- 3 sekunde prednosti, što svakako nije nedostižno, ali ima vremena da se i to nadoknadi. Sa Miroljubom Cvetkovićem i Nenadom Jeremićem konkretno ovog vikenda vozim se egal i mogu reći da sam zadovoljan, ali naravno, trenutno. Sve će to doći na svoje posle još nekolimko treninga i naravno kada počne sezona – jasan je Đorđević.

Predstojeći period članovi AMSK Kopanik konkretno Đorđević i Cvetković iskoristi će da se što bolje pripreme, odnosno smanje vremensku razliku u odnosu na klupskog kolegu Antića, koji će morati više da se fokusira na fakultet. Od ove godine klub iz Brusa pojačao je i Branko Filipović koji će voziti u MX B klasi.

– Pored ljudi iz kluba od kojih imam maksimalnu podršku, želim da naglasim da mi je posebno drago što ćeme tokom čitave sezone pratiti i supruga Bojana Smiljković. To će mi biti dodatni stimulans da istrajem u svakom takmičarskom vikednu koji je pred nama. Podrška porodice je na prvom mestu i to ko nije spoznao, trebalo bi što pre da shvati – nastavlja Đorđević.

Do starta sezone nije ostalo još mnogo, a prvo zvanično takmičenje odradiće u inostranstvu.

– Za manje od tri nedelje putujemo u Grčku na prvo zvanično takmičenje, koje će nam poslužiti kao dobar trening i mogućnost da realno sagledamo gde smo u odnosu na konkurenciju. Do tada svaki slobodan trenutak posvetiću što boljoj pripremi – poručio je Miloš Đorđević.

Izvor: Plumrace

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video