Kružne trke Moto trke

Đorđe Rakić vozi Alpe Adria šampionat

Mladi novosađanin Đođe Rakić koji je tokom protekle godine osvojio vicešampionsku titumu u klasi 125SP šampionata Srbije, uz povremeno učešće na trkama Alpe Adria, započeće sezonu narednog vikenda.

Prva trka Alpe Adria šampionata vozi se od 13. do 15. maja na stazi Slovakiaring, a Srbija će imati svog predstavnika u klasi 125 SP. Đorđe Rakić ove godine vozi za novi tim AMKK Vojvodina, uz MASS Company koji ga duži niz godina podržava, kao i uz sponzorstvo kompanije Plattner moto & marine koja je uz Đorđa od ove godine.

„Kao i uvek, na trku odlazim da napravim što bolji rezultat. Cilj je odvesti celu sezonu uz što bolji rezultat na kraju sezone. Sada sam u novom klubu, gde imam podršku sponzora. Motor je spreman, kao i ja. Koje ćemo mesto osvojiti, saznaćemo na stazi.“ – kratak je Đorđe.

Praksa je da se na početku sezone pojavi najviše vozača na stazi. Ukoliko Rakić ostvari dobar rezultat, biće to odlična uvertira za nastavak sezone u ovom šampionatu.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video