Moto trke MotoGP

Donington Park prošao MotoGP inspekciju

Delegacija menadžmenta MotoGP- posetila je danas Donington Park sa ciljem da proveri moguće modifikacije koje bi se mogle sprovesti uoči British Grand Prix-a iduće godine.

MotoGP se vraća u Donington park 2015. godine, nakon što je utvrđeno da staza Vels, koja je izabrana da bude domaćin British Grand Prix, iako 315 miliona funti vredna, trenutno ne postoji i neće biti zavšrena na vreme.

Donington Park nije domaćin British Grand Prix od 2009 kad je izgubio ugovor. Javier Alonso (Dorna) i delegat za bezbednost Franco Uncini, obojica deo direkcije trka i komisije za bezbednost u MotoGP otišli su u obilazak Doningtona.

Podrazumeva se da staza mora biti kompletno presvučena za 2015. Nakon dobijanja jednogodišnjeg ugovora za održavanje British Grand Prix, šef Donington Parka, Christopher Tate, potvrdio je da će mesto biti zatvoreno tokom zimskog perioda da bi se sprovela neophodna unapređenja.

Britanski vozač Cal Crutchlow odgovorio je potvedno na pitanje MCN u Misanu prošlog vikenda o presvlačenju staze: “Razmatraćemo sa agencijom za bezbednost o postojećim problemima, ali ja ne verujem da postoje mnoge oblasti kojima su potrebne izmene. Svako je govorio da je re-asfaltiranje staze neophodno i to će se izgleda i dogoditi, sem toga ne vidim nikakve druge probleme”.

Crutchlow veruje da će Donington zadavati glavobolje dobavljaču pneumatika Bridgestone-u više nego bilo koja druga staza.

Vozač fabričkog tima Ducati još dodaje: “Moramo da razgovaramo o bezbednosti guma. Već sam uplašen da odem do Craner krivine po hladnom vremenu. Biće u redu kada odvozate dva – tri kruga i zagrejete pneumatike, do tada će biti teško. Teško je napraviti gumu za tu stazu. Posle Carner krivine idu veoma dugačne krivine na levo i pod gasom će uništiti gume. Za to će trebati petlja i dobro zagrejane gume”.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video