Dominantni Sykes nepobediv na Doningtonu

Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) osvojio je dve pobede iz dva starta. Bivši svetski šampion osvojio je sada svaku trku voženu na 4km dugoj stazi u poslednje tri godine. Odličnom vožnjom stekao je prednost od 9s nad drugoplasiranim vozačem.

Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) izvukao se iz potencijalno velikog pada u Coppice krivini na drugom krugu, lider šampionata srećom nije pao. On se regrupisao sa odličnim obilaženjima i spasao drugu poziciju ispred Chaz Daviesa (Aruba.it Racing – Ducati SBK Team) koji završio na trećoj poziciji po drugi put ovog vikenda.

Davide Giugliano (Aruba.it Racing – Ducati SBK Team) bio je peti nakon obilaženja od strane Leon Haslama (Aprilia Racing Team – Red Devils) na predposlednjem krugu. Britanski vozač prevazišao je bolove i nelagodnosti zbog napuklih rebara i trku je završio na četvrtoj poziciji.

Alex Lowes (Voltcom Crescent Suzuki) osvojio je još jednu jaku šestu poziciju.

Prvih deset vozača kompletiraju Jordi Torres (Aprilia Racing Team – Red Devils) i Sylvain Guintoli (Pata Honda World Superbike Team) koji su se borili tokom cele trke. Ayrton Badovini (BMW Motorrad Italia) je ponovo u top 10 na 9. poziciji uz Matteo Baiocco (Althea Racing) na 10. poziciji.

Sedma runda FIM Superbike World Championship-a vozi se za dve nedelje u Portugalu na Portimao stazi.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video