Dominacijom do pol pozicije – Marc Marquez

Za razliku od svojih doskorašnjih konkurenata za titulu, Marc Marquez odvezao je ubedljivo najbolje kvalifikacije i stigao do pol pozicije.

Španac je sačekao nekoliko krugova da se staza prosuši, a onda bez povratka u boks iz kruga u krug spuštao vreme za po više od pola sekunde na suvim gumama[cool-timeline]. Na kraju, njegovo vreme za prvu poziciju je 1:30.189.

Britanac koji je bio dominantan u prvom kvalifikacionom treningu, Cal Crutchlow, bio je sedam desetinki sporiji od Marqueza i sutra startuje sa druge pozicije. Braća Espargaro odvezli su zajedno poslednji krug i stili do pozicija tri i četiri. Pol sa pozicije tri brani čast Yamahe, kao najbolje plasirani njihov vozač, dok je Aleix na četvrtoj poziciji najbolje plasirani Suzuki.

Domaći takmičar, Jack Miller, startovaće sutra sa pete pozicije. Australijanac je u poslednjem krugu stigao do treće pozicije, ali su ga ubrzo obišla Španska braća. Danilo Petrucci startovaće sa šeste pozicije.

Prvu poziciju u trećem startnom redu zauzima Nicky Hayden, koji u Australiji nastupa umesto povređenog Pedrose. Stefan Bradl doveo je Apriliju do osme startne pozicije, ispred Andree Doviziosoa koji startuje sa devete pozicije.

Četvrti startni red pripada Barberi, Reddingu i Lorenzu koji je odvezao katastrofalne kvalifikacije uz 6.6 sekundi zaostatka za Marquezom. Španac koji je u drugi kvalifikacioni trening prošao kao drugoplasirani u prvim kvalifikacijama, kao da nije imao odgovor na napade mlađih kolega.

Moto3 trka startuje sutra od 4 časa, Moto2 je planiran za 5:20, a MotoGP trka startuje u 7 časova po našem vremenu.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video