Moto trke MotoGP

Dominacija Doviziosoa prvog dana MotoGP vikenda

Na prvom slobodnom treningu koji je vožen po kiši, Andrea Dovizioso je završio na trećem mestu, tik iza Hernandeza i Marc Marqueza. Italijan je poznat po tome što dobro vozi po kiši još od 2009. godine i Donington Parka, kada je pobedio.

Italijan je na prvom treningu vozio vreme 1.52,093 što je bilo svega 0,090 sekundi sporije od Marqueza. Na popodnevnom treningu se videlo da će Dovizioso ići brže, što je i potvrdio vremenom 1.49,195. Što je ujedno i najbrže vreme na FP1 i FP2. Drugi Ducatiev vozač, Cal Crutchlow je drugi trening je završio na 11. poziciji.

Dovizioso je izjavio – „Bilo je bolje na FP2, kada sam vozio sa mekšom gumom, mada grip nije bio tako veliki. Ja sam pao, svi smo popadali. Napravili smo malu promenu pred poslednji izlazak i tačno znam zbog čega sam pao i sada znam kako napraviti stvarno dobro prolazno vreme.“

„Izgleda da će u nedelju biti suvo, zbog čega sam veoma srećan, jer imam zaista dobar tempo i po mokrom i po suvom.“ dodaje Dovizioso.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video