Moto trke MotoGP

Doktor još dve godine u Yamahi

Italijan Valentino Rossi kojij je pre tačno mesec dana napunio 39 godina, odlučio je da se na kraju sezone neće povući, već da će u najbržem moto cirkusu ostati do 2020. godine.

Vozač Movistar Yamaha MotoGP tima i devetostruki šampion sveta, početkom godine je napominjao kako postoje indicije o produžetku ugovora, ali je to tek juče potvrđeno.

Rossi je izjavio da je, kada je potpisivao svoj prethodni ugovor 2016. godine, bio uveren da je to poslednji ugovor koji potpisuje kao MotoGP vozač, ali su se stvari promenile, jer kako on napominje, bavljenje MotoGP-jem je ono što ga čini da se oseća dobro.

Rossi se zahvalio posebno Lin Jarvisu i Maio Meregalliu jer su skupili hrabrosti i ponudili ugovor četrdesetogodišnjaku za kog veruju da će biti konkurentan duplo mlađim kolegama.

Kada se sagledaju sve glasine od početka godine, veruje se da će SKY VR46 tim ući u MotoGP 2021. godine, što praktično znači da Rossi iz kraljevske klase neće ni otići, samo će poziciju vozača zameniti pozicijom tim menadžera.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video