Doktor drugi put do pobede

Treća trka sezone koja se vozi u Argentini pripala je Italijanu Valentinu Rossiju koji je pružio još jednu odličnu borbu i trenutno vodi u šampionatu. Marc Marquez nije zavšio trku.

Marc Marquez izbio je na čelo trke i napravio je prednost od pet sekundi nad ostalima. Iza njegovih leđa vodila se borba između Doviziosoa, Crutchlowa, Iannonea, Lorenza i Rossija.

Rossi sredinom trke izbija na drugu poziciju i 14 krugova pre kraja kreće da smanjuje prednost Marc Marqueza. Krugovima se prednost topila, a tri kruga pre kraja Rossi prilazi Marquezu i usled borbe, Marquez preagresivno pokušava da prođe Rossija i pada. Rossi sigurno izbija na čelo trke i prvi prolazi kroz cilj.

Nekako usamljeno Andrea Dovizioso prolazi drugi kroz cilj, dok u foto finišu treće mesto pripada Crutchlowu, koji prolazi neznantno ispred Iannonea. Jorge Lorenzo završio je trku na petom mestu.

Pogledajte kompletne rezultate trke.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video