Dogodine TCR i u Sjedinjenim Državama!

U nastavku serije novosti koje se tiču nove TCR kategorije turing trka, najavljena je još jedna nacionalna serija bazirana na njenim standardima – ona u Sjedinjenim Američkim Državama.

TCR Američki šampionat startovaće 2015. godine, kao promotivna kategorija u okviru već postojećeg Američkog prvenstva turing automobila (USTCC), dok bi prva samostalna TCR sezona trebalo da bude 2016.

„TCR koncept je fantastična ideja koja bi trebalo da stvori jedinstvenu platformu na globalnom nivou i trebalo bi da otvori vrata trkačima iz celog sveta. TCR šampionat SAD je savršeno mesto za ekipe stacionirane u Americi da učestvuju u trkama u ujednačenoj konkurenciji, steknu povećanu medijsku pažnju i više poslovnih prilika“, izjavio je Ali Aršam, direktor Američkog turing prvenstva.

Vozači, timovi i automobili – učesnici nove TCR SAD serije, kao i kalendar takmičenja 2015. biće naknadno objavljeni.

Zamisao Marčela Lotija o pristupačnom turing trkanju, zasnovanom na prepravljenim produkcijskim modelima, čije bi performanse bile ujednačene, trebalo bi da – sudeći po dosadašnjim najavama – nađe primenu u sledećim serijama i takmičenjima:
TCR Internacionalna serija
TCR Azija
TCR Portugal
TCR BeNeLuks
Italijanski turismo endurans šampionat – CITE (TCR kao klasa u okviru prvenstva)
TCR SAD

I sve to bez ijedne održane TCR trke, sa samo jednim već postojećim i aktivnim takmičarskim automobilom (Seat Leon), jednim koji je tek više od fotografije (Honda Civic) i dva najavljena (VW Golf, Ford Focus)! Da li je Loti na putu da revolucioniše svetsku turing scenu?

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video