Dobra strategija donela pobedu Hamiltonu

Na startu trke ponovo imao okršaj sa timskim kolegom, ali i pored toga Lewis Hamilton je došao do svoje pete pobede na stazi u Montrealu. Strategija jednog stajanja se isplatila Hamiltonu i trećeplasiranom Bottasu.
Sebastian Vettel je odlično iskoristio gužvu između Mercedesovih vozača u prvoj krivini, i odmah izbio na prvu poziciju. Iako je uprskao start Hamilton je „leteo kao leptir, i ubadao kao pčela“ kada je trebalo da pređe ispred Vettela, u prvom pravom duelu Ferrarija i Mercedesa još od Sepanga 2015.
Na početku se činilo da Rosberg neće moći da se izbori sa gužvom u koju je zapao nakon okršaja na startu. Rosberg je sa 9. uspeo da dođe do 5. pozicije. Rosbergu je bilo ključno da završi trku kako ne bi izgubio vođstvo u šampionatu koje je sada Hamilton smanjio na 9 bodova.
Bottas je strategijom jednog stajanja doveo Williams do prvog ovogodišnjeg podijuma. Finac je odličnim tempom završio kao trećeplasirani.
Dok su Vettel i Hamilton vodili borbu za prvu poziciju, u početku je postojala nada da će Ricciardo ili Verstappen moći da odigraju neku veću ulogu. Međutim, tim Red Bulla je ponovo zakazao na zameni pneumatika na bolidu Daniela Ricciarda. Nakon te zamene guma, Ricciardo nije uspeo da dođe u prvih 5. Max Verstappen je trku završio na 4. poziciji držeći iza sebe Nica Rosberga i Kimija Raikkonena. Daniel Ricciardo je do kraja trke pratio Kimija Raikkonena kao senka u nadi da će Finac napraviti grešku. Raikkonen je završio trku kao 6. a Ricciardo je bio na 7. mestu.
McLaren Honde su ponovo zakazale, iako je juče bio sjajan dan za njih i Alonso je uspeo da uđe u Q3, danas su završili jedva sa jednim bolidom. Bolid Jensona Buttona je u 11. krugu otkazao poslušnost. Pred kraj trke sa 11. mesta Fernando Alonso je preko radija molio da ga vrate u boks jer je trka izgubila smisao za njih. Dobio je neobičan odgovor, da čeka da se nešto desi u prvih 10 da možda tako dođu do bodova.
Već sledeće nedelje nas očekuje trka na do sad ne viđenoj stazi u Bakuu.

Video