Dakar

Dobra navigacija je pola posla – Sagmajster

Na konferenciji za novinare u prostorijama AMS Srbije, Gabor Sagmajster upoznao je domaću javnosti sa svim bitnim pojedinostima uoči polaska na deveti Dakar reli.

– Sve mi je poznato što treba da znam, novi su tim i mehaničari, ali je zato motor star. Ali, sa istim sam završio Abu Dabi i smatram da može da me donese do cilja, a da bi stigao do istog posle dve nedelje, potrebno je da što bolje navigiram, jer to je pola posla. Druga polovina je na mehaničarima, važno je da ne svetle lapmice za ulje i vodu, a sve ostalo ću lako – rekao je Sagmajster.

Petočlana družna put Južne Amerike kreće u utorak ranom zorom sa aerodroma Nikola Tesla, a start relija zakazan je za 3. januar u glavnom gardu Argentine. Pored zemlje Gaučosa reliste će voziti i u Boliviji. Cilje je u Rozariju.

izvor: Plumrace

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video