Direkcija trke objasnila Iannoneov start

Direktor trke u Mugellu, Mike Webb, izjavio je u intervjuu za Crash.net da je Andrea Iannone najsrećniji vozač kog je on ikada video, nakon što je Italijan jedva izbegao kaznu za prerani start.

Gledavši trku ispred malih ekrana, mogli smo videti da je Ducatijev vozač startovao pre ostalih vozača. Međutim, direkcija trke objasnila je da je Iannone imao sreće, ali da je Karel Abraham zaista načinio prekršaj.

„Na današnjem startu videli smo jedan istinski prerani start, koi je načunuo Abraham, koji je dobio kaznu prolaska kroz boks.“ izjavio je Webb. – „Drugi sumnjivi start imao je Andrea Iannone, za koga se na usporenom snimku videlo da je imao mnogo sreće.“

Kako Webb objašnjava, svaki red na startu prati se kamerama koje snimaju 500 frejmova u sekundi. Na tim kadrovima se tačno vidi da je Iannone u jednom trenutku na mestu i svetlo na semaforu goria, a u sledećem napušta svoju startnu poziciju, ali je svetlo na semaforu tada već ugašeno.

Naime, kako bi naš narod rekao, Iannone je imao više sreće nego pameti. Ovo što je učinio, nije bilo namerno. Ljudsko oko nije u mogućnosti da tako brzo procesuira gašenje semafora i inicira start. Jednostavno, ovo je bila puka sreća.

izvor: Crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video