Auto trke Drift

Dim u Čačku za početak sezone

U Čačku, na stazi Autoprevoz Čačak proteklog vikenda je održan prvi ovogodišnji stop Serbian Drift Championship SDC serije u kojoj učestvuju vozači iz Srbije i i Day of Champions u kome osim naših vozača, voze i takmičari iz inostranstva. Na stazi je bilo 43 takmičarima sa specijalno pripremljenim drift automobilima, što je ujedno I dosadašnji rekord.

Prvog dan se vozio SDC i bilo je odlično! Promenjivo vreme je malo odgovorilo publiku od posete, pa je takmicčnje pratilo svega 500 gledalaca. Domaći vozači su pokazali odlične vožnje tokom celog dana, staza je bila suva i nismo imali defekta na kolima. Na stazi se našao 21 vozač iz Srbije.

WhatsApp-Image-20160523 (1)

Dok su domaći vozači vozili i trkali se, gosti iz inostranstva su koristili stazu za treninge – a bilo ih je iz Hrvatske, Slovenije, Bugarsk i Turske. Prvi dan je obeležio povratak veterana drift scene i miljenika domaće publike – Bojana Kurbalije. Čovek je prosto “pocepao” svoj BMW u, ovoga puta, malo bržoj konfiguraciji staze u ČaČku.
Igor Stevanović – Kick iz Leskovca je bio odličan tokom celog vikenda i završio je na drugom mestu, dok je treći bio Zoran Savić.

WhatsApp-Image-20160523 (3)

Drugi dan je bio nešto posebno – što zbog prelepog vremena, što zbog odaziva publike u nedelju popodne – 3.000 ljudi se skupilo oko improvizovane drift staze da podrži i zabeleži bravure najboljih driftera u regionu. Vozio se Top 32 nokaut sistem i posle dobrih i neizvesnih vožnji, pobedio je Bojan Kurbalija iz Beograda. Finale, preslikano od subote, i ovog puta nije uspeo da prebaci u svoju korist, te je Leskovčanin Igor Stevanović – Kick završio kao drugi dok je Silvio Gotsev iz Bugarske završio kao treći u “malom finalu“ protiv Gorana Šoraka iz Hrvatske.

WhatsApp-Image-20160523 (2)

foto: Vojislav Vujanić

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video