Moto trke MotoGP

Deset ujednačenih vremena, Vinalesovo najbrže

Danas je u Valensiji vožen prvi postesezonski MotoGP test na kome su učešće uzeli svi vozači koji su prešli u timove za koje će voziti naredne godine.

Čak deset vozača vozilo je u 0,376 sekundi, dok je u istoj sekundi dvanaest vozača. Najbrže vreme prvi je postavio Marc Marquez, nakon dva sata vreme je „skinuo“ Valentino Rossi, da bi ga novi klupski kolega Maverick Vinales prestigao u poslednjih 90 minuta sa vremenom 1:30,930.

Da Yamaha ima duplu pobedu potrudio se Valentino Rossi sa vremenom samo 0,020 sekundi sporijim od Vinalesa. Odličan trening odvezao je i Jorge Lorenzo koji je svoj prvi nastup na Ducatiju završio kao trećeplasirani sa 0,122 sekundi zaostatka za vodećim Špancem.

Marc Marquez završio je današnji trening na četvrtoj poziciji sa 0,172 sekunde zaostatka. Na 0,2 sekunde zaostatka našli su se Dovizioso, Crutchlow i Iannone, dok su desetinku sporiji bili Redding, Barbera i Pedrosa na desetoj pozciji.

Pola sekunde zaostajao je Miller, dok je Bautista bio sporiji 0,7 sekundi u odnosu na Vinalesa. Pirro na trinaesoj poziciji bio je najbrži od „ostalih“. Aleix Espargaro dovezao je Apriliju do 14. pozicije ispred Baza, i novajlija Folgera i Zarca koji su na pozicijama 16 i 17 najbolje plasirane novajlije.

Tito Rabat završio je iza njih, a ispred KTMovog dvojca Espargaro i Smith i Alexa Rinsa koji je poslednji vozač uz zaostatak manji od dve sekunde. Preko te vremenske granice bili su Laverty, Abraham i Lowes. Najsporiji su bili Tsuda i Bagnaia.

Šta se dešavalo tokom testa pročitajte klikom ovde.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video