Dennis: Strpljenje je ključna reč za naš tim

McLaren je bio toliko agresivan sa dizajnom svog MP4-30, da bi im mogle trebati dve ili tri trke da dostignu pun potencijal, reči su glavnog čoveka tima iz Vokinga, Rona Dennisa.

Na nedavnom testu u jerezu, McLaren je odvezao ukupno 79 krugova, dok je tim Mercedesa izvezao impresivnih 515. Na pitanje šta misli o tome, Dennis je odgovorio:

„Da li smo iznenađeni da je Mercedes po danu odradio 100 plus krugova?“ postavio je on sam sebi pitanje. „Naravno da nismo. Bilo je za očekivati to da tim koji superiorno izađe iz sezone u narednu ide istim stopama. U novoj sezoni su nastavili tamo gde su stali u prošloj. Jednostavno.“

On smatra da još uvek nalaze zajednički jezik sa svojim japanskim partnerima, i da još uvek inženjeri McLarena u potpunosti nisu razumeli mehaniku Honde:

„Prva i prava reč za sve u timu jeste strpljenje. Naučili smo živjeti sa frustracijama, a one su u zadnje vreme baš prisutne u našem boksu. Mi se trudimo da mnogo razmišljamo, umesto da samo skočimo da rešimo problem. Kao prvo i glavno, tu je velika kulturna razlika između nas i Japanaca. Treba vremena da bismo uspostavili pravilnu komunikaciju.“

„Iskreno, očekujem da prođu dve ili tri trke u prvenstvu dok ne uhvatimo pravi ritam i u Australiju sigurno dolazimo spremni, ali ne sto odsto. Jednostavno, naš tim je nov i treba nam vremena.“ rekao je Ron Dennis.

foto: McLaren Media

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video