Auto trke Formula 1

Dennis: „Alonso možda neće voziti sledeće godine“

Šef McLarena, Ron Dennis izjavio je za BBC da postoji mogućnost da će Fernando Alonso sledeće godine napraviti pauzu i da neće učestvovati u Formuli 1.

Alonsov ugovor sa McLarenom ističe 2017. godine, ali već tokom prve sezone njihove saradnje naišli su na mnogobrojne probleme.

Ron je izjavio: “ Fernando će definitivno svoju karijeru završiti u McLarenu. S obzirom na probleme sa kojima se borimo, ukoliko ne spremimo konkurentan bolid za narednu sezonu, postoji mogućnost da će napraviti pauzu i da se neće pojavljivati na stazi. “

Ukoliko dođe do pauze, Alonsov ugovor će biti produžen do 2018. godine.

Tokom cele sezone, vozači McLarena, Jenson Button i Fernando Alonso, ostali su pozitivni, nadali su se da će doći do napretka koji im je obećavan, ali pošto rezultati nisu bili ništa bolji, postali su nervozni i razočarani. Bilo je neizvesno da li će se Button povući nakon trke u Japanu, ali ipak je ostao, nezadovoljan rezultatima koje postižu.

izvor: bbc.com

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video