Debi Bradla i Baza na Forward Yamahi

2015. pred-sezona je počela i NGM Forward Racing tim se vratio na stazu u ponedeljak, za početak trodnevnog testiranja sa njihovim vozačima za 2015.godinu – Stefan Bradl i Loris Baz.

Za obojicu vozača to je bio prvi put ikada na Forward Yamahi. Za bivšeg Superbike vozača, ovo je ujedno i njegov prvi nastup na MotoGP™ mašini.

Baz je prvi ušao na stazu, a odmah nakon njega i Bradl. Bivši Moto2™ šampion je odradio svih 50 krugova i najbolje vreme mu je bilo 1,32.209, i završio na dvanaestoj poziciji. Bradlov prvi utisak o Forward Yamahi je bio veoma pozitivan i danas će nastaviti svoj rad na motociklu, pogotovo na elektronici.

Takođe, i Baz je dobro startovao, koji je napravio 55 krugova i vreme njegovog najbržeg kruga je bilo 1,33.834 i time završio na dvadesetoj poziciji. Francuz je fokusiran na dobijanje poverenja u novi motocikl i gume.

Bradl je prokomentarisao: „Ovo je bio veoma produktivan dan, srećan sam. Prvi utisak je bio pozitivan, očekivao sam nešto slično ovome, iako je motocikl dosta drugačiji u odnosu na moju prethodnu mašinu. Potrebno je dosta posla da se odradi, da se elektronika prilagodi na moj stajl i da se poboljša stabilnost kočenja. Sve u svemu, zadovoljan sam. Sviđa mi se kako motocikl skreće i siguran sam da ću moći svoj stil vožnje da prilagodim novoj mašini.“

Baz je dodao, „Moja avantura u MotoGP-ju je počela. Zadovoljan sam sa današnjim radom, iako postoji dosta stvari koje treba da se urade. Moram bolje da naučim kako Bridgestone gume i karbonski kočioni diskovi funcionišu. Prvi utisak je pozitivan. Stigavši iz Superbike-a, naišao sam na dosta kruću mašinu. Što se tiče prolaznih vremena, srećan sam jer sam stalno napredovao, i nisam puno daleko u odnosu na ostale vozače. Danas ćemo nastaviti da radimo na elektronici, kako bih imao više osećaja i poverenja u motocikl. Radujem se povratku na stazu.“

Video