De Soultrait, drugi čin

Tokom učešća u njegovom drugom Dakar-u, cilj Xavier De Soultraita biće plasman u top 15 za upravljačem svoje Yamahe i on ne okleva da navodi svoje ambicije za buduće pobede. Francuski enduro šampion u elitnoj kategoriji je među talentima koje ćemo pratiti tokom relija.

Kod vožnje motocikla sve je u balansu. Na Dakar-u, upravo je delikatna ravnoteža između napada i obuzdavanja ta koja se mora pronaći. Xavier De Soultrait u svom prvom učesću prošle godine zauzeo je 34 poziciju, a sada je odlučio da se bori za vrh što je brže moguće. „U mom prvom Dakar-u cilj je bio završiti trku i plasirati se u top 50. To je učinjeno, a ja sam svakako dosta naučio. Znam da ću ove godine biti bolje opremljen i moći ću da pokažem šta znam na motoru koji su Despres i Pain vozili prošle godine. Njegova maksimalna brzina je preko 170 km/h, dok je na mom starom motoru bila 130 km/h“. Francuskog vozača drugi pokušaj mora pozicionirati kao takmičara u usponu sposobnog da se takmiči za titulu. „Ja sam ovde da ubedim i pokušam da budem izabran od strane Yamahinog fabričkog tima. Moram da završim u top 15, jer je moj cilj da osvojim Dakar. Coma i Despres osvajali su četri od prošlih pet godina, pa ako mogu da ostvarim dobar rezultat to će mi dozvoliti da nastavim da verujem“.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video