de Puniet testira Suzuki pred početak WSBK

Randy de Puniet kaže da će iskoristiti dvodnevni zvanični World Superbike predsezonski test na Phillip Islandu kako bi bolje upoznao Crescent Suzuki GSX-R1000 pre nego što debituje na World Superbike trkama.

Bivši MotoGP vozač napraviće svoj dugo očekivani debitantski nastup u World Superbikeu kada sezona počne u Australiji 20-22. februara, ali će svoju pažnju prvo usmeriti na testiranje sa timskim kolegom  Alex Lowesom na stazi u Melburnu.

Pokušavajući da stekne veće samopouzdanje na motociklu, de Punier se raduje novom izazovu koji je pred njim.

„Test na Phillip Islandu je veoma važan za mene jer ću još dva dana provesti na GSX-1000R, i prvi put vozim motocikl na stazi znajući da ću se ovde krajem nedelje trkati.“

„Moj cilj je da tokom dva dana steknem više pouzdanja u prednji kraj motocikla i odvezem simulaciju trke. Ovo je poslednja šansa za nas da radimo zajedno i preduzmemo dalje korake da budemo konkurentniji, volim ovu stazu a i motocikl se dokazao ovde kao konstantno brz.“

 

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video