De Angelis i dalje kritično

Stanje Alexa de Angelisa posle pada koji je doživeo tokom velike nagrade Japana proteklog vikenda se i dalje vodi kao „kritično“ iako se ništa nije menjalo u odnosu na poslednje dijagnoze.

Sanmarinćanin je pretrpeo niz povreda i preloma usled pada koji se dogodio tokom četvrtog slobodnog treninga u Japanu, u noći između petka i subote, nakon čega je prebačen na lečenje u bolnicu Dokkyo.

U saopštenu Iodaracing tima koje je izdato 13. oktobra navodi se da je de Angelis na odeljenju intezivne nege na Univerzitetskoj klinici Dokkyo, te da je njegovo stanje stabilno.

Alex je noć proveo bez ikakvih komplikacija, ali i pored toga njegovo stanje je i dalje kritično zbog brojnih preloma u leđnom delu, unutrašnjih povreda i edema pluća, koje je doživeo tokom pada.

Od juče je skinut sa sedativa, svestan je, ali i veoma oprezan. Njegovo stanje se kontatno prati i svakodnevno prolazi kroz niz CT snimanja kako bi se ispratile promene na hematomima, koji se već dva dana ne menjaju.

Uz Alexa su svo vreme vlasnik tima Giampiero Sacch, kao i predstavnik čuvene Klinike Mobile, doktor Michele Zasa. Očekuje se da je de Angelisova porodica pristigla u bolnicu u večernjim časovima.

info: Crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video