Moto trke World SBK

Daviesu dupla pobeda u Aragonu

Pored Formule 1, TCR, ETCC i Moto GP šampionata, proteklog vikenda vožen je i treći trkački vikend Svetskog Superbike šampionata, tokom kog je dominirao Ducati.

Vozač Aruba.it Racing – Ducati tima, Chaz Davies, zabeležio je dve pobede tokom dve trke vožene u subotu i nedelju. Tokom prve trke poveo je Kawasakijev dvojac, ali se Ducatisti nisu predavali. Vlozači italijanskog tima borili su se i 15 krugova pre kraja, Davies prelazi u vođstvo ispred Sykesa. Rea ubrzo prelazi na drugu poziciju i sa gotovo sekundom prednosti završava ispred klupskog kolege Sykesa.

Fores i Gigugliano vozili su zajedno na četvrtoj i petoj poziciji, te su trku završili sa velikih 13 sekundi zaostatka za vodećim Daviesom. Nicky Hayden još jednom je dokazao da je dobar vozač, te trku završava na sedmom mestu, uz Torresa i Yamahin dvojac Lowes-Guintoli, dok je deseta pozicija pripala Savadoriju.

Drugu trku Davies je završio na prvoj poziciji sa više od šest sekundi prednosti nad Sykesom. Kawasakijevi vozači ovog puta izmenili su mesta, te je Rea završio kao trećeplasirani. Vozač Barni Racing tima i domaćin na ovoj stazi Xavi Forés ponovio je rezultat iz prve trke plasmanom na četvrtu poziciju, uz sunarodnika Torresa koji je napravio najbolji rezultat ove godine, plasirajući se na petu poziciju BMWom.

Giugliano i Van der Mark imali su mali kontakt, ali je Italijan uspeo da prođe ispred Hondinog vozača i dođe do šeste pozicije, dok je holanđanin konačno napravio donekle dobar rezultat u Aragonu.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video