Moto trke World SBK

Davies ponovo najbolji

Ducatijev vozač Chaz Davies zabeležio je pobedu na prvoj trci WSBK vikenda u Imoli. Davies je do pobede došao startujući sa pol pozicije. Davies je Kawasakijeve vozače ostavio da se bore za druge dve pozicije na podijumu.

Davies i Rea su najbolje startovali, dok je najveći gubitnik na startu bio Davide Giugliano koga su obišli klupski kolega i vozači KRT tima. Davies je odmah počeo da beži, a Rea je delovao kao neko ko jedini može da ga stigne.

Deset krugova pre kraja, aktuelni šampion odlazi preširoko u krivini broj jedan i odjednom se prednost u odnosu na Sykesa istopila. Rea, hladan kao i obično, uspeo je da održi dobru vožnju i ostane ispred kolege do kraja trke, iako je u zadnjem krugu došlo do direktnog duela.

Jordi Torres, koji je prošle godine osvojio svoj prvi WSBK podijum baš u Imoli, imao je dobru trku završivši na četvrtoj poziciji ispred drugog Ducatijevog vozača Davide Giguliana. Leon Camier doneo je nove poene MV Agusti završivši trku na šestoj poziciji.

Sutrašnja trka vozi se od 13 časova.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video