Moto trke World SBK

Davies osvaja superpole u Laguna Seci

Deveta pol pozicija u sezoni 2015 svetskog Superbike šampionata pripala je Chaz Daviesu, čiji je krug 1.22.101s bio najbrži celog vikenda i čak 0,196 sekundi brži od ostalih na gridu. Britancu je ovo prvi Superpole i prva pola pozicija od 2011. godine, kada je nastupao u svetskom Supersportu.

Prvi startni red trke u Laguna Seci pripao je proizvođačima iz Italije. Pored Daviesa, s druge pozicije startovaće njegov timski kolega iz Ducatia Davide Giugliano, a pozicija broj tri pripada Jordi Torresu na Apriliji.

Kawasaki ovog puta nije mogao bolje od drugog startnog reda, tako da će se na startnim pozicijama četiri i pet naći Tom Sykes i lider šampionata Jonathan Rea, dok je na poslednjem mestu drugug startnog reda Leon Haslam na Apriliji. Iz trećeg startnog reda startuju Niccolo Canepa, Alex Lowes i Sylvain Guintoli.

Kako se u SAD vozi samo Superbike kategorija, danas od 20:30 je na programu prva trka, dok je start druge trke planiran za 23:30.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video