Davies: Odličan način za početak sezone

Chaz Davies morao je da se zadovolji drugom pozicijom u prvom redu nakon što je njegov potencijalni krug za osvajanje pol pozicije poništen.

Vozač Aruba.it Ducati tima postavio je vreme od 1m 30.800s na kvalifikacionim gumama, ali je krug diskvalifikovan jer Velšanin nije uspeo da pređe liniju pre crvene zastave istaknute nakon incidenta u kome je učestvovao David Salom.

Ipak, Davies je osigurao drugu poziciju za kompletno britanski prvi red sa vremenom od 1m 31.238s postignutim na gumama za trku i našao se u sendviču između osvajača pol pozicije Jonathana Rea i vozača Aprilije Leona Haslama.

„Jutros smo nastavili sa našim radom, probali smo nekoliko različitih opcija da vidimo kako će guma reagovati i ja se osećam dobro pripremljenim. Nismo imali nikakvih ozbiljnih problema.“ – rekao je Davies koji se za samo 0.026s našao iza Kawasakijevog vozača Rea.

„U kvalifikacijama, planirao sam da izađem na kvalifikacije što je brže moguće kako bih dovršio moje krugove pre nego što bi se crvena zastava mogla pojaviti, ali nisam poptuno završio krug u predviđeno vreme.“

„U svakom slučaju, prvi red je očigledno sjajan način za početak sezone. Osećamo se spremno kao i nakon testova odžanih ranije ove nedelje i sada se radujem predstojećim trkama.“

 

 

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video