Davies i Ducati najbrži na FP1

Nakon 45 minuta duge sesije, Chaz Davies postavio je vreme 1.52,009 na stazi Motorland Aragon, koje će biti reper ostalim vozačima tokom celog vikenda.

Lokalni heroj Xavi Fores koji na drugom Aruba.it Ducatiju menja povređenog Davide Giuiliania, zabeležio je drugo vreme sa zaostatkom od 0,346 sekundi za isuksnijim klupskim kolegom, dok je Alex Lowes trening završio na trećoj poziciji.

Kawasakijev dvojac Tom Sykes i Jonathan Rea trening je završio na četvrtoj i petoj poziciji vozeći gotovo identična vremena i ostavljajući iza sebe nekadašnjeg 125cc Šampiona sveta, Nico Terola koji je sa svojim Ducatijem zauzeo šestu poziciju, odmah ispred Guintolia na Pata Hondi.

Druga Pata Honda na kojoj je Michael van der Mark i Aprilia Red Devils dvojac Jordi Torres i Leon Haslam popunjavaju prvih deset pozicija.

Jedini vozač koji je pao je Niccolo Canepa koji je trening završio na 14. poziciji. Leon Camier propustio je prvih 40 minuta testa jer je njegov tim radio na motoru, tako da su uspeli da odvezu samo jedan krug u kome je zabeležio vreme dovoljno za 18. poziciju.

Možede pogledat i kompletna vremena prvog slobodnog treninga.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video