Danny Kent pobedom potvrdio dominantan vikend

Danny Kent dominirao je u Moto3 kategoriji i obezbedio Leopard Racing-u pobedu na Velikoj nagradi Amerike.

Nakon starta sa pol pozicije, treći put u karijeri, Danny Kent je vozio svoju trku daleko ispred ostalih, ali Hondin vozač je u Austinu bio više nego mudar. Samo malo ranije pre nego što je svanulo on je promenio svoju strategiju jer je preostalo još vlažnih delova na stazi, ali čim je pronašao svoj ritam Kent je poveo u trećem krugu i odmah pobegao ostalima.

Danny Kent: „Veoma sam zadovoljan ovom pobedom, jer smo imali jak tempo celog vikenda i bio sam u stanju da zadržim ovaj tempo svo vreme. Za juče moja strategija je bila da se odvojim odmah na početku, ali nakon izlaska na grid promenio sam svoje planove zbog uslova na stazi. Nakon starta pao sam za par pozicija, jer je bilo mokrih fleka na stazi. Ali korak po korak bio sam sve brži i bio sam u stanju da smanjim jaz prema vodećoj grupi i preuzmem vođstvo. Sledeći put video sam da imam osam sekundi prednosti i od tada koncentrisao sam se jedino da ostanem na motociklu. Vođstvo na stazi omogućilo mi je da biram svoju putanju kako bih izbegao vlažne delove staze. Bezbedno sam stigao kući tako da sam zaista srećan, još više zbog pobede na ovaj način i prelaska na prvu poziciju u šampionatu. Moramo ostati čvrsto na zemlji jer je preostalo još 16 trka. Od moje poslednje pobede je prošlo mnogo vremena, ali bolje ikad nego nikad. Na kraju, zahvaljujem se mom timu za neverovatan posao koji su obavili za vikend, kao i svim našim sponzorima. Danas imamo razlog za slavlje.“

 

 

Foto: motogpbrits.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video