Kružne trke Moto trke

Danilo Mladenović se vraća na stazu

Posle godinu dana pauze, Danilo Mladenović, nekadašnji šampion Srbije u klasi 1000 Hepening se vraća na stazu. Danilo će svoju Yamahu R1 narednog vikenda izvesti na stazu Aerodroma u Vršcu. Porazgovarali smo sa Danilom o planovima za budućnost.

Trke.rs Posle godinu dana pauze, vraćaš se na stazu. Poznato je da si sa staze odsustvovao zbog problema sa motorom. Reci nam kakva je sada situacija?

Nakon trke u Batajnici koja je vožena septembra 2013. godine, primetio sam da motor ima problem sa isporučivanjem snage u visokim obrtajima i ogibljenjem. Nakon sređivanja motora, izvezao sam trening na Ponikvama prethodnog vikenda. Prezadovoljan sam motorom, sve funkcioniše u najboljem mogućem redu.

Trke.rs Vraćaš se na samom kraju sezone. Da li imaš ikakvih očekivanja?

Slažem se da je kraj sezone, ali u dogovoru s direktorom Moto Landa Aleksandrom Ivkovićem, odlučili smo da poslednje dve trke odvezemo kao pripremu za predstojeću sezonu. Ukoliko na motoru sve bude funkcionisalo kako treba u 2015. godinu ulazimo potpuno spremni.

1238963_331790306958346_1924430387_n

 

Trke.rs Kažeš da ćete u 2015. godinu ući spremni. Na šta tačno misliš kada to kažeš?

Sezonu 2015 voziću pod punom podrškom Moto Land Racing Team-a. Cilj nam je da odvezemo celu sezonu i svaku trku završimo na podijumu. Verujemo da ćemo u tome i uspeti. Ukoliko se bude ukazala prilika, odvešćemo i neku trku u inostranstvu, na Alpe Adria šampionatu. Ujedno, iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim ekipi iz Moto Landa koja mi pruža nesebičnu podršku.

Trke.rs Da li očekujete da ćete ostvariti neke rezultate već u ovoj sezoni?

Na treningu na Ponikvama sam vozio konkurentna vremena, ali trka je nešto drugo. Nadamo se dobrom rezultatu, a da li ćemo ga i ostvariti, videćemo za vikend.

Pozivamo publiku da u što većem broju prisustvuje Nagradi Vršca 2014. koju organizuje AMK „Dijamant“ iz Aranđelovca. Najavljeno je prisustvo velikog broja takmičara, koji će nam pružiti izvanredne trke.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video