Karting

Dan pun iznenađenja – Ada Huja

Danas je po treći put na Adi Huji vožena karting trka u okviru Šampionata Srbije SAKSS-a u kojoj je učešće uzelo više od 40 takmičara u dve amaterske i četiri profesionalne klase.

U klasi I – Baby 60, duplu pobedu je odneo Andrej Dobrota. Vodeći u šampionatu, Igor Tešević imao je problem u prvom krugu prve trke, dok je u drugoj trci zauzeo drugu poziciju ispred Petra Bogadinovskog, osvajača druge pozicije iz prve trke. U prvoj trci treća pozicija je pripala Nikoli Dimovskom.

U klasi II – Mini 60, Andrej Petrović beleži duplu pobedu, ispred Andrije Rašića i Vuka Slijepčevića. Nikola Tošić se oba puta plasirao na četvrto mesto, a pete pozicije su uzeli Živanović Sara i Dimitrije Kovačević. Sara je zabeležila i jedno šesto mesto, kao i Viktor Savić.

U klasi V, Radojković Aleksa, Štulić Đorđe i Predrag Spasojević uzeli su prve tri pozicije u obe trke. Simić Nikola zauzeo je četvrto mesto u prvoj trci, dok u trci dva nije imao plasman.

U klasi 3 – KF 3 prvu trku dobio je Mateja Soldat, ispred Andreja Jašića i Mijata Preradovića. U drugoj trci pobedu osvaja Jašić, ispred Soldata koji je imao problem sa kartingom i Preradovića koji je i ovog puta bio četvrtoplasirani.

Takmičari koji nastupaju u rentalima bili su pobedeljni u dve klase – Seniori i Juniori. Među Seniorima Nastasijevići su bili najbrži u prvoj trci. Dušan je stigao do pobede, dok je Ivan osvojio drugo mesto. Andreja Dinić osvojio je treću poziciju, ispred Tomanovića, Đokića, Milojevića, Babića, Šormaza i Šekeljića. U drugoj trci Marko Tomanović osvojio je pobedu, ispred Nastasijević Ivana i Dušana Đokića. Milojević je osvojio četvrtu poziciju, ispred Dušana Nastasijevića, Šormaza, Dinića, Milenkovića, Šekeljića i Babića.

Među Juniorima Ćirić Duško osvojio je dve prve pozicije, dok su pozicije dva i tri pripale Aleksadru Drezgi i Nikoli Laziću. Čerevicki je bio četvrti, ispred Jerkovića, Filipovića, Jovanovića, Šormaza, Mladenovića i Simunovića. U drugoj trci Jerković Jovan osvojio je drugo mesto, ispred Lazara Šormaza. Mladenović je bio četvrti, Čerevicki peti, Filipović šesti, Drezga sedmi, Jovanović osmi i Lazić deveti.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video