Dakar Rally: Uhapšen italijanski motociklista

Italijanskog motociklistu Mattea Casuccia uhapsila je Čileanska policija tokom pete etape relija nakon što se izgubio i vozio kroz zaštićeno arheološko nalazište u pustinji izvan Antofagasta.

Casuccio je trenutno 94. u generalnom plasmanu. I vozač quad-a Kees Koolen odveden je u pritvor u pratnji zvaničnika relija gde je zadržan oko tridesetak minuta i pušten na slobodu do dobijanja sudskog poziva.

Govoreći za italijanske novine La Gazetta dello Sport nakon oslobađanja, Casuccio je izjavio: „Ne želimo da pokvarimo bilo šta i izvinite za ovo što se desilo. To je bila samo greška!“

Međutim, trka treba da napusti Čile i uđe u Boliviju nakon dana odmora, i to bi moglo da utiče na njegovo učešće na reliju ako čileanska policija odluči da on ne može da napusti zemlju.

Foto: MCN.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video