Dakar: Prva etapa

Pre nešto više od 2 sata iz Buenos Airesa u kome je jutros bilo 15 stepeni, put argentinskih sela uputili su se vozači motocikala i quadova. Dok pišemo ovaj tekst očekuje se da krenu i prvi automobili, dok je start kamiona rezervisan za 14:30 po našem vremenu.

Kombinacija ruta znači da će za svakoga biti po nešto, a u startu one će biti jednostavnije. Brze deonice u kombinaciji sa oštrim krivinama podeliće vozače prema njihovim afinitetima i mogućnostima.

Prva etapa kreće uvodnom konekcijom dugom 144 kilometra, zatim će uslediti specijal dug oko 150 kilometara, da bi se dan završio konekcijom dugom čak 519 kilometara.

Očekuje se da prvi motori stignu oko 18:15 u bivak, dok bi poslednji kamioni u bivak trebali stići oko ponoći. Svakako pratite naš portal, jer ćemo tokom celog dana izveštavati sa Dakar relija.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video