Dakar avantura za WTCC asa

Nezadovoljan jurenjem uspeha u FIA WTCC-u, holandski as Tom Coronel uskoro kreće na najteži izazov motosporta od svih: Dakar!

Kros-kantri događaj, koji pokriva razdaljinu od 9111km kroz Argentinu, Boliviju i Čile, traje od 4-17 januara i Coronel će u mnogome biti sam. Kako je pre 6 godina za partnera izabrao svog brata blizanca, Coronel-ovi će obojica imati po Maxxis Dakarteam SuperB bagi.

Kako nikada nije zazirao od izazova, WTCC trkač će takođe izveštavati sa ovog događaja za jednu dansku televiziju. „Nakon što sam prošao kroz cilj 2009. godine, moj Dakar zadatak je bio ispunjen i da uradim to ponovo nije dolazilo u obzir,“ rekao je Coronel za Dakar.com.“Ali, pitao sam se, šta sam još mogao da uradim da bi avantura bila zanimljivija. Razgovarao sam sa ljudima sa RTL 7 televizije i predložio da im dostavljam dnevne izveštaje snimljene po etapama sa kamerama iz nekoliko uglova kojim bi nas oni snabdeli. Biću njihov trkački reporter i kad god vidim mesto gde mogu da ispričam neku lepu priču, staću i učiniti to,“ zaključio je Coronel.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video