Dakar: Al-Attiyah vodi nakon prvog dana

Nasser Al-Attiyah vodi nakon prvog dana Dakar Rally-a 2015. godine, dok je Peugeot imao nešto oprezniji start i nade prošlogodišnjeg šampiona Nani Rome za još jednu pobedu su se ugasile odmah.

Iako su dva od devet X-raid-ovih Minija stigli do Villa Carlos Paz-a kao prvi i drugi, Al-Attiyah i njegov kolega Orlando Terranova, Roma je na primer, stao samo nekoliko milja nakon starta iz Buenos Aires-a.

Roma je mora da sačeka tehničku pomoć i tako izgubio 4 sata za vodećima, kao i svaku realnu šansu da ponovi prošlogodišnji uspeh.

Argentinska publika je oduševljena što njihov domaći Terranova kasni za prvoplasiranim samo 22 sekunde, dok je Robby Gordon, koji je na prethodna dva Dakara katastrofalno startovao prvih dana, za sada treći.

Peugeot’s Factory Dakar su startovali nešto slabije tako da njihovi vozači, Carlos Sainz i Stephane Peterhansel, zauzimaju osmo, odnosno deseto mesto. Njihov timski kolega Cyril Despres već kasni 10 minuta za njima i neslavno je počeo svoju tranziciju sa motocikla u automobil.

VODEĆE POZICIJE NAKON PRVOG DANA

Poz Vozač Tim Automobil Vreme
1 Nasser Al-Attiyah Qatar Rally Team Mini/BMW 1h12m50.s
2 Orlando Terranova Monster Energy Rally Raid Team Mini/BMW 22.s
3 Robby Gordon Speed Energy Racing Hummer/Chevrolet 1m04.s
4 Giniel de Villiers Toyota Imperial Team South Africa Toyota 1m12.s
5 Krzysztof Holowczyc Monster Energy Rally Raid Team Mini/BMW 1m16.s
6 Emiliano Spataro Renault 1m18.s
7 Bernhard Ten Brinke Overdrive Toyota Toyota 1m38.s
8 Carlos Sainz Team Peugeot Total Peugeot 2m06.s
9 Erik van Loon Xdakar Mini/BMW 2m20.s
10 Stephane Peterhansel Team Peugeot Total Peugeot 2m35.s

 

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video