Moto trke Priče iz boksa

Da li se to Vidić vraća na stazu?

Proteklog vikenda vožena je trening vožnja na stazi Navak, a među već dobro poznatim licima, pojavio se i jedan pomalo zaboravljeni lik – Veljko Vidić.

Svako ko je pre desetak godina pratio domaći šampionat u kružnom moticklizmu ne može zaboraviti Veljka Vidića, momka iz Bijeljine koji je na svojoj Yamahi R6 u klasi 600SP pružao ozbiljne trke protiv Birčanina, Cvrleta i ostalih imena.

Ubrzo je 2008. godine stigla i titula, a ubrzo posle toga Vidić je nekako nestao iz moto sporta. Otišao je u inostranstvo, oženio se i osnovao porodicu. Međutim, kako je ovog vikenda bio u Srbiji, iskoristili smo da porazgovaramo sa njim i saznamo da li je to planiran povratak na stazu?

Veljko Vidić

„Voleo bih se vratiti na stazu, ali ni sam ne znam šta mi je činiti. Dugo godina nisam vozio ni jednu trku. Trenutno vodim ozbiljne pregovore za firmom Curaprox, od koje očekujem da bude generalni sponzor, ali oni zahtevaju da vozim šampionat Švajcarske, što znači da ću se vratiti na stazu ali ne u Srbiji.“ kaže Veljko.

U daljem razgovoru smo saznali da Veljko ipak jako želi da vozi šampionat Srbije i da je to jedan od njegovih uslova. Na Navaku je vozio svog BMWa S1000RR, a trenirao je i na poslednjem modelu Yamahe R1, što nam sugeriše samo jedno – Ukoliko se vrati, Veljko će voziti klasu 1000.

Ono što mu trenutni pravilnik dopušta jeste vožnja u klasi Formula, jer dugi niz godina nije imao takmičarsku licencu, no kakvi su Veljkovi planovi saznaćemo ukoliko donese definitivnu odluku da tokom 2016. godine provede više vremena na području Srbije.

foto: Aleksandar Pejčinović / BJB

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video