Da li se moto sport u Aranđelovcu ponovo budi?

Retki su oni koji se ne sećaju čuvenog tria iz Aranđelovca koji nam je početkom 2000ih godina pružao veoma zanimljive trke. Više od deset godina kasnije, na scenu stupa novi trio.

Klasa 125 sp u poslednje vreme nije najbrojnija, ali iz Aranđelovca, grada iz kog je stigao veliki broj šampiona, stiže spas. Tri mlada momka rešila su da se oprobaju u ovoj klasi i učine nam i trke u najslabijoj klasi zanimljivijim.

Vitomir Petrović i Đorđe Mitić su uz pomoć Doce Staničića, Kuleta Perišića i porodice Jovanović iz Trbušnice rešili da u Vršcu po prvi put startuju trku. Njih dvojica nastupaće za AMK Dijamant, dok će njihov sugrađanin Bata Popović voziti za Mimoto Bel iz Beograda.

Očekujemo da će povećanjem broja takmičara u klasi 125 sp, porasti i popularnost ove klase. Na stazi se očekuje veliki rivalitet među sugrađanima, a mi se pitamo – Mogu li bolje od svojih sugrađana Miše, Željka i Tike, koji su nam 2002. godine u Vršcu pružili najzanimljiviju trku u novijoj istoriji?

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video