Da li je Rosberg napravio korak napred ili Hamilton posrće?

Rosberg je cele sezone imao vezane ruke, međutim u Španiji je pokazao formu koja ga je prošle sezone držala u borbi za titulu. Ben Anderson ispituje kako se desio preokret.

Nicu je bio neophodan ovakav rezultat. Verovatno i više nego što je i on sam svestan. Kompletno za ceo Mercedes je ova trka bila jako važna, uspeli su da nadjačaju oživljeni Ferrari. Rosberg je vozio sa imperativom pobede jer je morao da prekine taj momentum koji je imao Luis Hamilton.

Od početka ove sezone Nico je konstantno bio u senci Luisa, vozača koji je apsolutno dominirao od početka i koji je stekao ogromnu bodovnu prednost u šampionatu. Definitivno je pritisak bio velik. Prošle sezone je Nico znao da popusti pod snažnim pritiskom. Ovaj put je pokazao mnogo vežu zrelost i ovo može biti jako bitan trenutak u sezoni.

Još nekoliko trka će nam ostati nedoumica da li je zapravo Nico na ovoj trci napravio veliki korak napred ili je pak Luis krenuo lagano da posrće. Sam start trke je u velikoj meri odredio i njen tok, greška koju je napravio Luis pri startu širom je otvorila vrata Rosbergu ka pobedi. Ta greška nije za njega karakteristična.Nakon nekoliko trka mnoge stvari će nam biti jasnije.

 

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video