Da li Ferrari spasava Sauber?

Sauberovi finansijski problemi su dosta poznati široj javnosti, a zadnjih dana je ta priča prva u F1 svijetu. Danas, ili juče, se pojavila nova vijest, kao pretpostavka, da bi spasilac ovog tima mogao biti Ferrari, odnosno Alfa Romeo. Uglavonm, ovaj tim pojavio se na naslovnicama moto sport časopisa u onom trenutku kad su objavili da nemaju isplatiti februarske plate za svojim 300 zaposlenika. To je bio znak za uzbunu.

Sem toga, šef ekipe Monisha Kaltenborn, nije bila prisutna u Bahreinu iako je poznata da ona sa svojom ekipom ide na svaki F1 vikend. Odmah se pročulo kako je ostala u Hinwilu, gdje pokušava na sve načine da nađe rješenje za novonastalu krizu.
Sa druge strane, kao rješenje pominje se Ferrari. Navodno, italijani su spremni da je reaguju, kako bi četvrti najstariji tim na gridu spasio od propasti. Način za spas, trebao bi biti uparivanje Saubera sa Alfa Romeom.

Svi znamo da je nedavno Segio Marchionne, zagovarao povratak Alfe u Formulu 1.

„Bilo bi previše teško za Alfu da se vrati bez podrške drugog F1 tima. Sa druge strane, takva asocijacija bilo bi idealno za sve.“

Italijanski brend ima nevjerovatnu simpatiju ovog čovjeka, i on to iskazuje na svakom koraku. Njegova sklonost prema Alfa Romeo je ogromna, pa onda ovaj dil ne bi trebalo shvatiti kao glupost.

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video