Da li ćemo u Bahreinu gledati duel Mercedesa?

Manje od nedelju dana nakon što je Nico Rosberg raspirio tenzije u timu, dvojac Mercedesa vraća se na mesto njihove najveće bitke – u Bahrein.

Ali nakon tri trke u kojima Rosberg nije bio u stanju da se takmiči sa svojim timskim kolegom, pogotovo da ga prođe, postavlja se pitanje da li će on moći da se suprotstavi Luisu.

Nakon pobede Ferrarija u Maleziji, čini se da su Srebrne strele vratile brzinu i da je ekipa i dalje spremna za pobede. Period između Kine i Bahreina je mali, tako da ukoliko Ferrari ne uspe da poboljša svoje perfomanse, borba za pobedu će se voditi u jednom timu – Mercedesu.

Ovog vikenda, Bahrain international Curcuit će biti domaćen Formule 1, ako je suditi po trenutnoj formi, trebalo bi da imamo zanimljivu trku. Očaravajuća trka između Hamiltona i Rosberga u Bahrainu prošle godine svakako je bila jedan od najsvetlijih detalja sezone. Ako će Mercedes opet biti dominantan, nemamo ništa protiv da se Nico i Luis bore kao prošle godine.

Pored duela u Mercedesu, vrlo je verovatno da ćemo imati prilike da gledamo duele između Kimija Raikonnena i Sebastiana Vettela, kao i Masse i Botasa.

Ovogodišnja trka počinje u 6 posle podne po lokalnom vremenu, tako da će gledaoci imati priliku da gledaju bolide u akciji pod osvetljenje.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video