Da li će Rabat pobediti pred domaćom publikom

 

Tito Rabat nastavlja sa dobrim rezultatima u Moto2 šampionatu, i posle tri pobede pokušaće da nastavi pobednički niz pred svojim navijačijma u Španiji na Gran Premio Movistar de Aragon, ovog vikenda.

Rabat se vraća u Aragon kao lider u Moto2 šampionatu, nakon treće uzastopne pobede u Misanu . Vozač Marc VDS Racing Teama ima dvadeset I dva boda prednosti nad svojim timskim kolegom Mika Kalliom.

U Misanu Rabat je postao treći vozač, uz Toni Eliasa i Marc Marqueza koji je vezao tri pobede u Moto2 klasi.

Kallio je osvojio tri Grand Prix pobede, a Rabat sedam, tako da se vozači ovog tima nisu popeli na najviši stepenik pobedničkog postolja svega četiri puta ove sezone.  Kallio se našao na podijumu u poslednjih šest trka, počev od Assen-a, i može se očekivati da se i sada bori sa Rabatom za pobedu.

Treći u generalnom plasmanu  Maverick Viñales (Paginas Amarillas HP 40), jedini vozač pored Rabat i Kallia koji ima matematičke šanse da osvoji Moto2 šampionat 2014. godine je propustio podijum jedino u Misanu, kada je završio na četvrtoj poziciji i pokušće da nastavi sa impresivnom „rookie“ sezonom u Aragonu.

Simone Corsi (NGM Forward Racing) propustio je trku u Miaanu. Dominique Aegerter postao je jedini vozač sa 100% nastupa u svakoj od 81 trke, koliko je voženo od predstavljanja Moto2 klase 2010. Godine. Agerter se nalazi na četvrtoj, a Corsi na šestoj poziciji Moto2 šampionata.

Corsi će propustiti vikend u Aragonu, umesto njega voziće Florian Marino, dok on nastavlja da se oporavlja od povrede ruke koju je stekao u Silverstonu.

Prošle godine u Aragonu Nico Terol (Mapfre Aspar Team Moto2) slavio je  pobedu ostvarenu sa pol pozicije.  Terol koji će napuniti 26 godina na dan kvalifikacija, nastavlja sa oporavkom zamora mišića koja ga prati duže vreme.

Zahvaljujući Rabatovoj pobedi u Misanu, Kalex je već osvojio šampionsku titulu konstruktora u Moto2 kategoriji. Iako drugoplasirani Suter može dostići Kalexovi 315 bodova, Kalexu bi svakako pripala titula zahvaljujući većem broju pobeda.

 

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video