„Da bih ostao prvi, moram biti ispred njega“

Valentino Rossi je odlučan da zadrži prvu poziciju u šampionatu, ispred klupskog kolege Jorge Lorenza i nakon trke u Holandiji koja se vozi u subotu.

Doktor nam je pružio odličnu trku u Katalunji, gde je sa sedme startne pozicije, stigao do zasluženog drugog mesta, a na Assenu, na kome ima samo jedan cilj – biti ispred Lorenza, ima šest pobeda u MotoGP klasi i po jednu u klasama 125cc i 250cc.

„U Holandiji ćemo imati jednu dobru trku. Posle sedam trka, razlika između Jorgea i mene je samo jedan poen i da bih ostao na prvoj poziciji, moram biti ispred njega na cilju, što neće biti lako jer je on u odličnoj formi. Međutim, srećan sam posle trke u Barseloni, jer je pobeda bila veoma blizu.“ rekao je Rossi za MotoGP.com.

On je dodao da je Assen jedna od njegovih omiljenih staza, na kojoj je imao dobre trke. Takođe kaže i da će konkurenti učiniti sve, kako bi bili ispred Yamahinog dvojca, te da je akcenat na kvalifikacijama.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video